Onze Vereniging

De Imkersvereniging Blaricum en Omstreken is een onderafdeling van de landelijke Imkersbond ABTB. De vereniging werd opgericht op 12 november 1948.

Doelstelling.

De imkersvereniging heeft als doel de bevordering van de bijenteelt in de meest ruime betekenis.

Lidmaatschap.

Het lidmaatschap van onze imkersvereniging houdt in dat u tevens lid bent van de landelijke imkersbond van de ABTB en dat u maandelijks het blad "Bijen" ontvangt. U kunt gebruik maken van de faciliteiten die onze vereniging te bieden heeft, waaronder het, tegen een geringe vergoeding, gebruik van de verenigingsslinger. Voor zover de ruimte dat toelaat kunt u, na toestemming van de schanscommissie ook bijenvolken plaatsen op de bijenschans Steegland in Blaricum, de Friesewal in Huizen of bij de Openbare begraafplaats in Eemnes .

Contributie.

De contributie voor het lidmaatschap van onze imkersvereniging bedraagt € 50,- per jaar.

Donateur worden?

Door donateur te worden kunt u de activiteiten van onze imkersvereniging daadwerkelijk ondersteunen. Neem in dat geval contact op met onze secretaris.

Verzekering.

De ABTB kent een WA- en een Casco-verzekering. De WA verzekering is onderdeel van het lidmaatschap van de ABTB.

Voor € 0,60 per bijenvolk kunt u ook een Cascoverzekering afsluiten.

Voor meer informatie en de voorwaarden zie Verzekering.

U bevindt zich hier: Start Onze vereniging Algemeen